Τις πρώτες συνδεδεµένες ενισχύσεις µέσα στο επόµενο δεκαπενθήµερο και πιθανότατα πριν την Καθαρά ∆ευτέρα φέρνει η παραίτηση του προέδρου του Οργανισµού Πληρωµών και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει βρεθεί πιστοποιηµένη λύση για την περαιτέρω τεχνική κάλυψη του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η νέα εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε υπογραφή Φάνη Παπά (πριν την παραίτησή του) δείχνει να πηγαίνει τα πράγµατα λίγο πίσω όσον αφορά τη διορθωτική πληρωµή επί της περσινής ενιαίας ενίσχυσης, δεδοµένου ότι δίνει άλλον έναν µήνα περιθώριο στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά µε την προθεσµία επανελέγχου των αιτηµάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιµότητας και ένταξης σε περιφέρεια των αιτήσεων του έτους 2020, στα οποία προχώρησαν οι παραγωγοί. Κάτι που σηµαίνει ότι οι σχετικές διορθώσεις θα βγάλουν καρτέλα πληρωµής στους δικαιούχους παραγωγούς το νωρίτερα αρχές Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται σαφές ότι η ολοκλήρωση των διασταυρωτικών ελέγχων για το Εθνικό Απόθεµα αποτελεί προϋπόθεση για µια µαζική πληρωµή, αν και οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών ξεκαθαρίζουν ότι όποιες διορθώσεις ολοκληρώνονται θα πληρώνονται.

Ειδικότερα, η 49825/07-08-2020 Εγκύκλιος διαδικασιών υποβολής και ελέγχου αιτηµάτων άρσης επικάλυψης, επιλεξιµότητας, ένταξης σε περιφέρεια αιτήσεων 2020, τροποποιείται ως εξής:

Η δ’ και ε’ παράγραφος του σηµείου «Ι. Αιτήµατα Επιλεξιµότητας» τροποποιείται ως εξής:
«Τα αιτήµατα υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχος από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις και Μονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021. Οι αρµόδιες Π∆ και ΠΜ εφόσον εξετάσουν τα πρόσθετα στοιχεία δύναται να αλλάξουν το αποτέλεσµα επανελέγχου της επιλεξιµότητας έως τις 31/03/2021».

Η β’ παράγραφος του σηµείου «ΙΙ. Αιτήµατα Άρσης Επικάλυψης» τροποποιείται ως εξής:
«Τα αιτήµατα Άρσης Επικάλυψης υποβάλλονται έως 30/11/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021».

Η β’ παράγραφος του σηµείου «ΙΙΙ. Αιτήµατα ένταξης σε περιφέρεια», τροποποιείται ως εξής:
«Τα αιτήµατα Ένταξης σε Περιφέρεια υποβάλλονται έως 31/10/2020, ενώ ο έλεγχός τους από τις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31/03/2021».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.