ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διασφάλιση της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, καθώς και για την προστασία της προέλευσης, της ταυτότητας και της νόμιμης χρήσης όρων, συμβόλων και ενδείξεων σε αυτά.

AGROTICA 2020: Στη σημασία της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων με σήματα ποιότητας αναφέρθηκε ο Σέρκος Χαρουτουνιάν, πρόεδρος του γεωργικού οργανισμού ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ο κ. Χαρουτουνιάν επεσήμανε πως ζητούμενο σήμερα είναι η ποιότητα και η καινοτομία των προϊόντων και η υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον Σέρκο Χαρουτουνιάν έχει σήμερα πιστοποιημένα 110 προϊόντα ως Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης).

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος και η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Η πιστοποίηση των μακεδονικών προϊόντων με σήματα ποιότητας καθώς και οι ευκαιρίες και οι προοπτικές που αντιμετωπίζουν απασχόλησαν εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.

Όλες οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στην ισχυρή τάση που υπάρχει παγκοσμίως για κατοχύρωση προϊόντων με βάση την προέλευσή τους (Π.Ο.Π.) κάνοντας λόγο για έναν αγροτικό τομέα που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η υφυπουργός στάθηκε και στη σημασία της εκπόνησης του εθνικού στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027) ενώ μίλησε και για τη «μάστιγα των ελληνοποιήσεων προϊόντων» προαναγγέλλοντας αυστηρά μέτρα για τις επιχειρήσεις που παρανομούν.

«Η κατοχύρωση των προϊόντων ως ΠΟΠ και ΠΓΕ είναι ισχυρό ανάχωμα για να αντιμετωπιστούν οι ελληνοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.