ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: Ο Σεβ. πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αφόρισε κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο.

Τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο αφόρισε το πρωί της Κυριακής κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Φανερωμένης Αιγίου, ο Σεβ. πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Αφού εκτόξευσε πύρινο λόγο για τις αναφορές που έκαναν και οι δύο στην Παναγία την περίοδο των Χριστουγέννων -ο ένας με άρθρο και ο δεύτερος με σκίτσο-, διάβασε μπροστά από την εικόνα της Παναγίας…τον αφορισμό.

Τα Χριστούγεννα του 2021, ο μεν κ. Μόσιαλος είχε προβεί σε μια χλευαστική ανάρτηση, ο δε Χρήστος Χωμενίδης ένα άρθρο στο οποίο ισχυρίζεται ότι η Παναγία είχε παράνομη σχέση με έναν Ρωμαίο στρατιώτη και ο Ιησούς ήταν καρπός διαφόρων συνευρέσεων που είχε με νεαρούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάιο του 2020 ο κ. Αμβρόσιος είχε αφορίσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά.

Μάλιστα τότε είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες μέρες, όταν η υπουργός κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο.

Ο πρώην μητροπολίτης χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «δηλαδή διά της Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ο κορονοιός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά το αχαρακτήριστον τούτο έγκλημα».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.