ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Τη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Τη Τρίτη το απόγευμα και ώρα 6.30 θα γίνει η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, ο οποίος θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό εσπερινός και θα μιλήσει. Θα τελεσθεί αρτοκλασία και θα ψαλλούν τα εγκώμια εμπρός στην εικόνα του μαρτυρίου του Αγίου Δημητρίου.

Τη Τετάρτη το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ώρα 6 θα τελεσθεί η Ιερά

παράκληση. Όλη την ημέρα της εορτής, ο Ναός θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνημα.

Ο Άγιος Δημήτριος έζησε τον 3ο αιώνα μ.Χ. Ήταν έπαρχος της Θεσσαλονίκης και δούκας της Μακεδονίας, παράλληλα όμως ήταν και κατηχητής σε νέους, τους οποίους συχνά συγκέντρωνε και τους μιλούσε για την αλήθεια του Χριστού.

Κατηγορήθηκε από άλλους στρατηγούς για τη χριστιανική του πίστη, τη στήριξη των Χριστιανών και την όλη στάση του υπέρ του Χριστιανισμού και οδηγήθηκε σε μαρτυρικό θάνατο δια λογχισμού. Ακόμη και στα φρικτά βασανιστήρια τα οποία προηγήθηκαν του μαρτυρίου του, δεν κλονίστηκε και δε δείλιασε, ούτε και συμβιβάστηκε με καμιά εξουσία, παρά ομολόγησε την πίστη του με το μαρτυρικό θάνατό του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.