Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί προς συζήτηση την 3η Δεκεμβρίου 2019 η αγωγή που άσκησε ο Ιερός Ναός Εισοδίων Θεοτόκου Κοσκινού κατά του Δήμου Ρόδου διεκδικώντας την καταβολή καθυστερούμενων μισθωμάτων!

‏Με το από 1 Νοεμβρίου 2006 Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Ακινήτου ο Ιερός Ναός εκμίσθωσε στον τότε Δήμο Καλλιθέας (τον οποίο διαδέχθηκε ο εναγόμενος) ένα ενιαίο ακίνητο αποτελούμενο από ισόγειο χώρο και χώρο του α’ ορόφου, συνολικής επιφάνειας 500 μ2, που βρίσκεται επί οικοδομής ανεγερθείσας επί της κτηματολογικής μερίδας 627 γαιών Κόσκινού και κείται στην πλατεία του νέου Δημοτικού Σχολείου της τοπικής κοινότητας Κόσκινού του Δήμου Ρόδου.

‏Αρχικά το ετήσιο μίσθωμα είχε ορισθεί ως ποσό 12.000 € καταβαλλόμενο με τη λήξη κάθε εξαμήνου. Κατόπιν προφορικών συμφωνιών μεταξύ του Ιερού Ναού μας και του Δήμου Ρόδου, το μίσθωμα μειώθηκε σταδιακά και από 1 Ιανουαρίου 2015 ορίσθηκε στο ετήσιο ποσό των 8.951,04 €.

Τον μήνα Ιούλιο του έτους 2017, συμφώνησαν με τον Δήμο Ρόδου και όρισαν το μίσθωμα μηνιαίο, στο ποσό των 745,92 € καταβαλλόμενο εντός των πέντε πρώτων ημερών εκάστου μισθωτικού μήνα, αρχής γενομένης από 1 Ιουλίου 2017.
‏Η μίσθωση είχε ορισθεί δωδεκαετής, αρχόμενη την 1 Νοεμβρίου 2006 και λήγουσα κατά τη σύμβαση την 31 Οκτωβρίου 2018.
Πλην όμως, μετά την ανωτέρω καταληκτική της μίσθωσης ημερομηνία, ο Δήμος Ρόδου δεν απέδωσε το μίσθιο, αλλά παρέμεινε στη χρήση του, χωρίς να εναντιωθεί ο Ιερός Ναός.
Με αυτόν τον τρόπο η μίσθωση τράπηκε σιωπηρώς σε μίσθωση αορίστου χρόνου.

‏Αν και ο Δήμος Ρόδου χρησιμοποιεί το μίσθιο ακίνητο ανενόχλητα, δεν έχει καταβάλλει, αδικαιολόγητα, από καθαρή δυστροπία και κατά παράβαση των νόμιμων και συμβατικών υποχρεώσεων του, τα μισθώματα για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του έτους 2018 και Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο του έτους 2019, ήτοι το συνολικό ποσό των 5.221,44 € και αρνείται παράνομα και αντισυμβατικά την καταβολή των οφειλομένων, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Ιερού Ναού.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.