Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι πρόκειται για ψεύδη. Η δεύτερη υπόθεση εναντίον του μητροπολίτη, έχει οριστεί για εκδίκαση για τον ερχόμενο Ιούνιο από το επαρχιακό Δικαστήριο.

Σε καταχώρηση αστικής αγωγής, προχώρησε η μία εκ των δύο γυναικών που κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο για σεξουαλική παρενόχληση, απαιτώντας αποζημιώσεις ποσού πέραν του μισού εκατομμυρίου ευρώ τόσο από τον Κιτίου Χρυσόστομο όσο και από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” πρόκειται για την γυναίκα που είχε καταγγείλει στην αστυνομία βιασμό από τον μητροπολίτη το 2011, υπόθεση για την οποία ο πρώην ιεράρχης είναι κατηγορούμενος ενώπιον Κακουργιοδικείου στο οποίο κλήθηκε να εμφανιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Όσο αφορά τη δεύτερη γυναίκα που είχε καταγγείλει ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Μητροπολίτη Κιτίου όταν ήταν 16 χρονών, ετοιμάζεται και αυτή να κινηθεί νομικά εναντίον του ζητώντας αποζημιώσεις.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει ότι πρόκειται για ψεύδη. Η δεύτερη υπόθεση εναντίον του μητροπολίτη, έχει οριστεί για εκδίκαση για τον ερχόμενο Ιούνιο από το επαρχιακό Δικαστήριο.

Εβδομάδα των παθών θα είναι για τον 83χρονο τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο η Μεγάλη Εβδομάδα στο τέλος του τρέχοντος μηνός, αφού τότε είναι που θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, προκειμένου να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού για την οποία κατηγορείται.

Είναι για πρώτη φορά στα χρονικά της κυπριακής εκκλησιαστικής ιστορίας που ένας πρώην ανώτερος κληρικός κατηγορείται για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα ενώπιον δικαστηρίου.

Οι καταγγελίες σε βάρος του τέως Κιτίου έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Λάρνακας, αφού ο συγκεκριμένος ιεράρχης διετέλεσε μητροπολίτης για 46 ολόκληρα χρόνια και έχαιρε εκτίμησης από τους δημότες της πόλης του. Με τη συνοδεία του δικηγόρου του Μιχάλη Πική, ο τέως μητροπολίτης Κιτίου παρουσιάστηκε χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για σκοπούς παραπομπής του σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Αντιμετωπίζει μία κατηγορία βιασμού, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Απριλίου 2011, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Παραπονούμενη στην υπόθεση είναι γυναίκα από τη Λάρνακα. Κατά τη χθεσινή διαδικασία, ο τέως μητροπολίτης Κιτίου δεν απάντησε εάν παραδέχεται ή όχι την κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Θα απαντήσει τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου, ημερομηνία κατά την οποία ορίστηκε η υπόθεση στο Κακουργιοδικείο, οπόταν και θα του απαγγελθεί η κατηγορία.

Εγγύηση 50 χιλιάδων

Ο μητροπολίτης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ. Η διαδικασία παραπομπής του σε δίκη στο Κακουργιοδικείο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης. Η διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη και μετά το πέρας της ο τέως μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο οποίος φορούσε κανονικά το ράσο του, αναχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας με το αυτοκίνητο του συνηγόρου του. Εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας ήταν ψύχραιμος, αποφεύγοντας να μιλήσει με οποιονδήποτε. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της παραπονούμενης, κατά την επίδικη μέρα ο Κιτίου Χρυσόστομος της κέρασε αλκοολούχο ποτό προτού προβεί στην πράξη του βιασμού.

Μετά από 40 χρόνια…

Εξάλλου χθες καταχωρίσθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας και δεύτερη ποινική υπόθεση με κατηγορούμενο τον τέως μητροπολίτη Κιτίου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά άσεμνη επίθεση και ορίστηκε για εκδίκαση (πρώτη δικάσιμος) στο επαρχιακό δικαστήριο στις 8 ερχόμενου Ιουνίου. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης διαπράχθηκε μεταξύ 1-30 Νοεμβρίου 1981, πάλι στον εργασιακό χώρο του κατηγορουμένου, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. Κατά τον επίδικο χρόνο, η παραπονούμενη ήταν μόλις 16 χρονών…

Όπως αναγράφεται στις λεπτομέρειες του αδικήματος, ο Κιτίου Χρυσόστομος την έσπρωξε με τα χέρια του, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στον καναπέ και ακολούθως ξάπλωσε πάνω της προσπαθώντας να τη φιλήσει στο στόμα.

Δύο προφορικές καταγγελίες

Υπενθυμίζουμε ότι εναντίον του τέως μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου έχουν γίνει ακόμα δύο προφορικές καταγγελίες που αφορούν απόπειρες βιασμού. Στις περιπτώσεις αυτές οι παραπονούμενες γυναίκες ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, αλλά έχουν διαμηνύσει ότι είναι πρόθυμες να έλθουν στην Κύπρο για να δώσουν καταθέσεις στην Αστυνομία. Ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από τον τέως Κιτίου κάτω από παρόμοιες συνθήκες που κατήγγειλαν και οι άλλες δύο γυναίκες, οι υποθέσεις των οποίων οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ INSTAGRAM

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Είναι λυπηρό κ μόνο το γεγονός ότι ασχολείται η δικαιοσύνη με τέτοιες καταγγελίες από 40 χρόνια.
Δεν γνωρίζω αν τελέστηκαν ή όχι τα αδικήματα αλλά δεν έχει καμία λογική η παραπομπή του Μητροπολίτη σε αυτή την ηλικία και όντας συνταξιούχος.
Ο Θεός θα τον κρίνει.