Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών ο Τσαβούσογλου.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, στην Άγκυρα, μετά το τέλος των συνομιλιών για τη Θετική Ατζέντα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ομόλογός του, υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακσαπάρ.

Ο Μεβλούτ Τσαβύσογλου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνομιλίες Φραγκογιάννη-Ακσαπάρ κι έδειξε την ένθερμη υποστήριξή του στη διαδικασία της Θετικής Ατζέντας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, oι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, και Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Ακσαπάρ, συναντήθηκαν στις 22 Μαρτίου, στην Άγκυρα, για τον 4o γύρο συζητήσεων επί του Κοινού Σχεδίου Δράσης στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις 25 θεματικές της Θετικής Ατζέντας, όπως η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας, των μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, των ναυτιλιακών υποθέσεων, των ΤΠΕ, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και του περιβάλλοντος. Σημειώθηκε ότι πολλά θέματα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος σε αρκετά άλλα.

Η συνάντηση έθεσε, επίσης, το πλαίσιο για την οριστικοποίηση σχετικών συμφωνιών που θα μπορούσαν να υπογραφούν κατά την επόμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου.

Δεδομένης της σημαντικής προόδου που έχει σημειωθεί σε αυτή τη δυναμική και διαρκή διαδικασία, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετα πεδία συνεργασίας στο πλαίσιο της Θετικής Ατζέντας, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Στη συνάντησή του με τον Κώστα Φραγκογιάννη αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, μιλώντας για διεμερείς συνομιλίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Θετικής Ατζέντας.

Έκανε, δε, λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.