ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Live - ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ Live - ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΑ ΛΟΥΚΑ Live: ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Άγιος Βησσαρίωνας Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 Ζωντανά. Η παραβολή του μεγάλου δείπνου. Κυριακή των Αγίων Προπατόρων. Εκκλησία Live - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά. Όρθρος και Θεία λειτουργία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος του Επικόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού και Κυριακής ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου - Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός ο Επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου.

Ὁ θαυματουργὸς κἂν τέθνηκε Σπυρίδων, Τοῦ θαυματουργεῖν οὐκ ἔληξεν εἰσέτι. Ἀμφὶ δωδεκάτην Σπυρίδων βίοτον λίπε τόνδε..

O Άγιος Σπυρίδωνας είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγίους που ανέδειξε η Κύπρος.

Γεννήθηκε στο χωριό Άσσια της Μεσαορίας το 270 μ.Χ. Οι γονείς του ήταν αγρότες βοσκοί, αλλά επειδή είχαν κάποια οικονομική άνεση, φρόντισαν ο Σπυρίδωνας να μάθει μερικά γράμματα.

Πάνω απ’ όλα όμως, ο μικρός Σπυρίδωνας, φρόντισε να μάθει τι θέλει ο Θεός από τους ανθρώπους και τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος, για να σώσει την ψυχή του. Απο μικρός βοηθούσε τους γονείς του στη βοσκή των προβάτων, και κάθε Κυριακή πήγαινε εκκλησία.

Όπου κι αν βρισκόταν, μιλούσε για τον Θεό και βοηθούσε όσους είχαν την ανάγκη του.

Όταν μεγάλωσε, νυμφεύθικε μια ενάρετη κοπέλα. Απέκτησε παιδιά και ζούσε μια καλή οικογενειακή ζωή. Όμως η γυναίκα του, έφυγε από τον παρόντα κόσμο σε νεαρή ηλικία και πήγε κοντά στο Θεό.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για προστάτη της Κέρκυρας τα έθιμα και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Σπυρίδωνα του Θαυματουργού.

Ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Ζωντανά του Ιερού Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων της Κυριακής ΙΑ Λουκά με την παραβολή του μεγάλου δείπνου και εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος του Επικόπου Τριμυθούντος Κύπρου και θαυματουργού από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Στείλτε ονόματα στον Άγιο Βησσαρίωνα Τρικάλων μέσω της φόρμας.

Πως να στείλετε τα ονόματα

Πρώτα εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Στείλτε ονόματα στην Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος μέσω της φόρμας παρακάτω για να μνημονευτούν.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση το Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της ΙΑ Κυριακής Λουκά και εορτής του του Αγίου Σπυρίδωνος του Επικόπου Τριμυθούντος Κύπρου και θαυματουργού, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων, Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 07.30 το πρωί.

Κυριακή ΙΑ Λουκά: Η παραβολή του μεγάλου δείπνου

Σύμφωνα με το ευαγγέλιο Κυριακής ΙΑ Λουκά ένας πλούσιος άνθρωπος, πιθανόν βασιλιάς ετοίμασε ένα επίσημο και μεγάλο τραπέζι. Σε αυτό το μεγάλο δείπνο κάλεσε πάρα πολλούς. Το φυσικό και το αναμενόμενο θα ήταν, όλοι οι καλεσμένοι να προσέλθουν στο δείπνο αυτό, αφού αυτός ο οποίος τους κάλεσε ήταν ένας σπουδαίος άρχοντας.

Επομένως, το δείπνο αυτό δεν ήταν ένα συνηθισμένο δείπνο, αλλά θα ήταν δείπνο μεγάλης επισημότητας και αξίας.

Κατά παράδοξο όμως τρόπο, όλοι οι καλεσμένοι, σαν να ήταν συνεννοημένοι, άρχισαν να προβάλουν διάφορες δικαιολογίες και αρνήθηκαν να πάνε στο σπουδαιότατο εκείνο δείπνο. Οι δικαιολογίες οι οποίες προέβαλαν ήταν παντελώς αστήρικτες και αδικαιολόγητες.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για την παραβολή του μεγάλου δείπνου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.