ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 07.00 - Η Αγία Τριάδα.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίου Πνεύματος Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Αγίας Τριάδας με το Άγιο Πνεύμα – Ευλογία και Προσευχή στο Άγιο Πνεύμα. Θεία Λειτουργία 5 Ιουνίου 2023 στις 07.00 το πρωί. Η Αγία Τριάδα. Ο Άγιος Δωρόθεος ο Ιερομάρτυρας και Επίσκοπος Τύρου. Οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες εν Αιγύπτω (ο Άγιος Νίκανδρος, ο Άγιος Απόλλων, ο Άγιος Γοργίας). Ο Άγιος Μάρκος ο Νεομάρτυρας o εν Χίω. Ο Άγιος Πλούταρχος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Πνεύματος με την Αγία Τριάδα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 07.00.
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 07.00 – Η Αγία Τριάδα.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 5 Ιουνίου 2023 της εορτής του Αγίου Πνεύματος με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.00
ΟΡΘΡΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Πνεύματος – Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 – Ώρα 07.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Πνεύματος. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιου πνευματοσ
Αγια τριαδα
Αγιο πνευμα
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
5 Ιουνιου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.