Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, άγει τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος.

Για τον λόγο αυτό την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 7.00’ το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού, Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνού (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμωνος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου και Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Ανθίμου.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς Αλεξανδρουπόλεως πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια προς τιμήν του Σεβ. Μητροπολίτου μας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022, το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις θερμές ευχές των Αρχών του τόπου μας, του κλήρου και του λαού, εντός του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.