Τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Νοεμβρίου 2018, η ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον εξωκλήσι του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου στον Πρωταρά (περιοχή νησιά).

Το παραθαλάσσιο αυτό εξωκλήσι το οποίο υπάγεται στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως ανηγέρθη με δαπάναις της οικογένειας Μιχαήλ και Μηλούς Φλοκκά εις μνήμη των προσφιλών τους προσώπων.

Τα έργα ανοικοδόμησης έχουν ολοκληρωθεί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο καλλωπισμός του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου. Στο εσωτερικό του ναού, έχει τοποθετηθεί μαρμάρινο εικονοστάσιο και Αγία Τράπεζα, ενώ ο ναός αντί αγιογραφιών θα ιστορηθεί συν Θεώ με ψηφιδωτές παραστάσεις Αγίων και απεικονίσεις σκηνών από το μαρτύριο του Αποστόλου Ανδρέου.

Ήδη στην παρούσα φάση έχει τοποθετηθεί το εικονοστάσιο με ειδικές παραστάσεις από σημαντικά προσκυνήματα της Κύπρου (Ιησούς Χριστός ένθρονος- Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα κατεχόμενη Σαλαμίνα), Παναγία ένθρονος-αρχαία εικόνα Παναγίας Αγίας Νάπας που φυλάσσεται στον ομώνυμο ναό Αγίας Νάπας στη Λεμεσό), Απόστολος Βαρνάβας ένθρονος από την ομώνυμη Ι. Μονή στην κατεχόμενη Σαλαμίνα), ολόσωμες παραστάσεις Αποστόλων και Ευαγγελιστών από τη βασιλική του Αγίου Βιταλίου στη Ραβέννα της Ιταλίας), ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να τοποθετηθεί και η πλατυτέρα που θα δεσπόζει στην κόγχη του ιερού βήματος.

Τα προαναφερθέντα αποτελούν δωρεά της οικογένειας Αναστασίου και Αντωνίας Ονησιφόρου Καϊκούσιη.

Προ της απολύσεως, ο πρεσβύτερος Φίλιππος Φιλίππου, ο οποίος τελεί φέτος τις ιερές ακολουθίες, ευχαρίστησε τους μεγάλους δωρητές αλλά και όλους όσους εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για την περάτωση του εξωκλησίου το οποίο θα αποτελεί ένα πνευματικό καταφύγιο προσευχής για όλο τον ευσεβή λαό της επαρχίας που ευλαβείται ιδιαίτερως τον μεγάλο Απόστολο της Εκκλησίας μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.