ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - 29 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Ιερά Αγρυπνία της εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου Ζωντανά. Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή των Αγίων Τριών Πατριαρχών - Ευλογία και Αγιασμός.

Ιερά Αγρυπνία 29 Αυγούστου 2022 στις 21.00 το βράδυ. Οι Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος οι Πατριάρχες Κωνσταντινούπολης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ: Ακολουθία Ιεράς Αγρυπνίας του Αγίου Αλέξανδρου του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 21.00.

ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Η ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 21.00 – Οι Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος οι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως.

Άγιοι Τρεις Ιεράρχες

Ο Άγιος Αλέξανδρος Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης ήταν «ἀποστολικοῖς χαρίσμασι λαμπρυνόμενος». Σαν πρεσβύτερος ακόμα, διακρινόταν για τη μεγάλη του ευσέβεια, την αρετή και την αγαθότητα του.

Στην Α’ Οικουμενική σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας, ο τότε Πατριάρχης τον εξέλεξε αντιπρόσωπο του. Και όταν στη Σύνοδο αυτή καταδικάστηκε ο Άρειος, ο Αλέξανδρος, αν και γέροντας 70 χρονών, δέχθηκε να περιοδεύσει στη Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, για να διδάξει και να γνωστοποιήσει τα ορθά δόγματα των αποφάσεων της Συνόδου της Νικαίας.

Αλλά ενώ βρισκόταν στην περιοδεία αυτή, ο πατριάρχης Μητροφάνης απεβίωσε.

Όρισε όμως διάδοχο του τον Αλέξανδρο, διότι, παρά το γήρας του, είχε τα κατάλληλα εφόδια για τη διακυβέρνηση της αρχιεπισκοπής της πρωτεύουσας. Πράγματι, σαν Πατριάρχης ο Αλέξανδρος ανταποκρίθηκε σωστά στις δύσκολες περιστάσεις των καιρών.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον Άγιο Αλέξανδρο και την εορτή των Αγίων Τριών Πατριαρχών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.