ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 07.30 πρωί.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Πρωτοχρονιάς Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου της Καππαδοκίας – Ευλογία και Αγιασμός. Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Η κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας και Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας Καππαδοκίας.

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Ακολουθία Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Πρωτοχρονιάς με την κατά Σάρκα Περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 07.30 το πρωί.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η Θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τελείται 10 φορές το έτος. Μία από αυτές είναι η Πρωτοχρονιά ανήμερα της εορτής του ονόματός του.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 07.30 πρωί.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας του Σαββάτου 1 Ιανουαρίου 2022 της εορτής της Πρωτοχρονιάς με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Βασιλείου με την κατά Σάρκα Περιτομή του Ιησού Χριστού – Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Πρωτοχρονιάς. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Πρωτοχρονια
Καλη Χρονια
2022
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
1 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος.

Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες.

Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.