ΣΙΦΝΟΣ: Από άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, ο ταξιδιώτης δεν συναντά μόνο όμορφα τοπία και γνωστά αξιοθέατα αλλά και μικρές ή μεγάλες εκκλησίες, μοναστήρια και ναούς που προκαλούν συγκίνηση και δέος.

Κάποιοι από αυτούς μπορεί να βρίσκονται πολύ κοντά μας αλλά να μην το γνωρίζουμε και η εμπειρία που μπορούν να μας χαρίσουν είναι μοναδική.

Χαρακτηριστικό των ναών της Ελλάδας είναι ότι μπορεί να τους βρεις από την άκρη του γκρεμού μέχρι και δίπλα στο κύμα. Μια τέτοια περίπτωση είναι η εκκλησία του Αγίου Συμεών στη Σίφνο, η οποία προσφέρει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που έχετε δει.

Κατά την επίσκεψη μου στο 14ο φεστιβάλ Κυκλαδικής γαστρονομίας ”Νικόλαος Τσελεμεντές”

θέλησα να επισκεφτώ τον Ιερό ναό του Αγίου Συμεών, καθώς όπως μου δήλωσαν οι ντόπιοι, αν επισκεφτείς τη Σίφνο και και δεν ανέβεις στην κορυφή είναι σαν να μην πήγες στη Σίφνο!

Αν έχετε μεταφορικό μέσο, σε λιγότερο από 12 λεπτά θα είστε εκεί. Ακολουθώντας τη διαδρομή από Αγία Μαρίνα προς Τρουλάκι, θα βρείτε λίγη ανηφόρα, μη φοβηθείτε, το οδόστρωμα είναι καλό. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι θα νιώσετε δέος βλέποντας τη θέα από τον Άγιο Συμεών και θα σε κάνει να ξεχάσετε ότι σαν απασχολεί!

Και αν εχετε υπολογίσει να βρεθείτε στο ηλιοβασίλεμα , κυριολεκτικά ο ήλιος “πέφτει” μέσα στη θάλασσα. Αν είστε τυχεροί και έχει μεγάλη διαύγεια, τότε θα την δείτε να σβήνει πίσω από την Πελοπόννησο. Μην ξεχάσετε οτι βρίσκεστε σε υψόμετρο τουλάχιστον 500 μ. (το ψηλότερο σημείο της Σίφνου είναι ο Προφήτης Ηλίας στα 691 μ.). Φυσικά αν βρίσκεστε 31 Αυγούστου, στο νησί ανηφορήστε…. γιορτάζουν το γραφικό πανηγύρι του Αγίου Συμεών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.