ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30 - Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου. Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας ο προστάτης των βρεφών.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής ΙΓ Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Στυλιανού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα και την εορτή του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού – Ευλογία και Προσευχή στον Ιησού Χριστό. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Ύψωση του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού μετ’ Αρτοκλασίας. Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Ο Όσιος Αλύπιος ο Κιονίτης. Ο Όσιος Νίκων ο Μετανοείτε (Πολιούχος Σπάρτης). Ο Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας ο Χιοπολίτης. Ο Όσιος Ακάκιος «ὁ ἐν τῇ Κλίμακι». Η Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού του Αγίου Γεωργίου «ἐν τῷ Κυπαρίσσῳ». Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας και προστάτης των βρεφών και των νηπίων. Ο νεαρός πλούσιος άρχοντας. Κυριακή ΙΓ Λουκά.

Ύψωση και αρτοκλασία Αγίου Στυλιανού.

«διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω»;

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Στυλιανού του θαυματουργού του εκ Παφλαγονίας μετ’ Αρτοκλασίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 12η ημέρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30 – Κυριακής νεαρού πλουσίου άρχοντα κατά την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρσου. Ο Άγιος Στυλιανός ο Παφλαγόνας ο προστάτης των βρεφών.

ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ: Κυριακή ΙΓ Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 07.30. ΙΓ Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Στυλιανού του εκ Παφλαγονίας και την συνάντηση του Ιησού με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα.

ΕΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΙΓ ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ ΛΟΥΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 26 Νοεμβρίου 2023 της Κυριακής ΙΓ Λουκά με την συνάντηση του Ιησού με τον πλούσιο άρχοντα live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. ΙΓ Κυριακή Λουκά του πλούσιου άρχοντα με την εορτή του Αγίου Ιακώβου του Πέρση και Μεγαλομάρτυρα.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Στυλιανού του προστάτου των βρεφών του εκ Παφλαγονίας και της Κυριακής ΙΓ Λουκά με τον νεαρό πλούσιο άρχοντα – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία με την Ύψωση και την Προσευχή προς τον Άγιο Στυλιανό. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Ιερό Σαρανταλείτουργο – Νηστεία Χριστουγέννων
Κυριακη
Κυριακη ΙΓ Λουκά
Πλουσιοσ αρχοντασ
Ιησουσ
Θεια Λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
26 Νοεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Τσαντίρης Νίκος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.