ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στον Πειραιά.

Πειραιάς ΤΩΡΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών τελέσθηκε απόψε, απόγευμα Σαββάτου 10 Αυγούστου Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της αναμνήσεως του εν Κερκύραθαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος, της διασώσεως της νήσου εκ των Αγαρηνών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Πειραιά.

Αύριο Κυριακή(11/8) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Στις 18:30 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας.

11 Αυγούστου-Το θαύμα

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ: Πρόκειται για την εκδίωξη των Αγαρηνών με θαυματουργικό τρόπο από τον Άγιο Σπυρίδωνα, όταν αυτοί απειλούσαν με ολοκληρωτική καταστροφή την Κέρκυρα το 1716 μ.Χ.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα – σημερινή Τρεμετουσιά – όπως γράφουν πολλοί) από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη.

Αν και μορφώθηκε αρκετά δεν άλλαξε επάγγελμα. Συνέχισε και αυτός να είναι βοσκός.
Σαν χαρακτήρας, ο Άγιος, ήταν απλός, αγαθός, γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Τις Κυριακές και τις γιορτές, συχνά έπαιρνε τους βοσκούς και τους οδηγούσε στους ιερούς ναούς, και κατόπιν τους εξηγούσε την ευαγγελική ή την αποστολική περικοπή.

Ο Θεός τον ευλόγησε να γίνεται συχνά προστάτης χήρων και ορφανών.

Νυμφεύθηκε ευσεβή σύζυγο και απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη. Γρήγορα, όμως, η σύζυγός του πέθανε. Για να επουλώσει το τραύμα του ο Σπυρίδων αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στη διδαχή του θείου λόγου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Άγιος Σπυρίδωνας-11 Αυγούστου γιορτή: Το θαύμα στην Κέρκυρα, εκδίωξη Αγαρηνών


Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-8)
  1. ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ 3 χρόνια πριν

    ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ “ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ” Ω ΠΑΝΥΜΝΗΤΕ ΜΗΤΕΡ Η ΤΕΚΟΥΣΑ ΤΩΝ ΠΆΝΤΩΝ ΑΓΊΩΝ ΑΓΙΟΤΑΤΟΝ ΛΟΓΟΝ. ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.