Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Σώζων, προστάτης της Λήμνου, στον ομώνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό ο οποίος ευρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, πλησίον του χωριού Φυσίνη. Την παραμονή της εορτής, 6 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου. Στο τέλος της ακολουθίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση του χαριτόβρυτου ιερού λειψάνου του εορταζομένου Αγίου και της Ιεράς Εικόνας του, πέριξ του Ιερού Ναού.

Επι διαμορφωμένου ευπρεπισμένου χώρου τελέσθηκε η αρτοκλασία και κατόπιν κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Προ του τέλους απευθύνθηκε στους πολυπληθείς προσκυνητές ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος προκειμένου να εκφράσει τον θαυμασμό του και τα συγχαρητήρια για την προσέλευσή του παρά την πανδημία και τα μέτρα πρόληψής της τα οποία έχουν επιβληθεί. Παρόντες, ο Δήμαρχος Λήμνου, ο Ταξίαρχος στρατιωτικός Διοικητής , ο Διοικητής του Ναυτικού, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και άλλοι επίσημοι.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιεροθέου, στο τέλος της οποίας απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα με εμπνευσμένους λόγους , εκφράσας την ευαρέσκειάν του σε όλους τους συντελεστές της άψογης διεξαγωγής της ιεράς Πανηγύρεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.