ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: Την Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2016, παραμονή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στο Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Παντελεήμονος Γελινιατίκων.

Στον λόγο του προς την Ι. Αδελφότητα και τους ευσεβείς προσκυνητές αναφέρθηκε στην τραγική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών και στα φρικτά αποτελέσματα από τις πυρκαγιές, που σάρωσαν την Αττική και την Ανατολική Κορινθία, οι οποίες άφησαν πίσω τους έναν μεγάλο αριθμό θυμάτων και τραυματιών.

Ο Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι η Εκκλησία μας τιμά τους Αγίους Μάρτυρες, επειδή με τις δοκιμασίες και τα απάνθρωπα μαρτύρια, που υπέστησαν, μας δίδαξαν και μας διδάσκουν τον πνευματικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξεπεράσουμε τις καταστροφές και τις τραγωδίες της παρούσας ζωής.

Σήμερα Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Παντελεήμονος Τραγάνας Κορινθίας.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και το παράδειγμα του Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος προκειμένου να μείνει κοντά στον Θεό «ηγήσατο πάντα σκύβαλα είναι» (πρβλ. Φιλιπ. γ΄, 8) και υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια.

Τόνισε δε, ότι ενώ όλοι αναπόφευκτα θα περάσουμε από το γεγονός του θανάτου, εκείνο που έχει αληθινή σημασία είναι να μην φύγουμε χωρίς την ελπίδα της αιώνιας ζωής και της κοινής αναστάσεως.

Τόσο μετά το τέλος του Εσπερινού όσο και μετά την Θ. Λειτουργία ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των «εν πυρί τελειωθέντων» αδελφών μας, ενώ παρακάλεσε τους πιστούς να προσφέρουν από το υστέρημά τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα για τους πληγέντες αδελφούς μας, τα οποία θα συγκεντρωθούν ανά Αρχιερατική Περιφέρεια και στην συνέχεια μέσω της Τράπεζας τροφίμων και ενδυμάτων η «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» θα δοθούν στις πληγείσες περιοχές.

Αγιος Παντελεήμονας: Λαμπρή Εορτή στη Μητρόπολη Κορίνθου


Αγιος Παντελεήμονας: Λαμπρή Εορτή στη Μητρόπολη Κορίνθου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.