Στο Παρεκκλήσιο, της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, το τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο τα Μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Μεσσηνίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος ως ιατρού και ως χριστιανού. Τόνισε πως ο Άγιος Παντελεήμων, μέσα σε αυτήν την δίνη του κορωνοϊού, που μαστίζει την ανθρωπότητα, μας διδάσκει πως η πίστη και η επιστήμη δύνανται να συμβαδίσουν και να οδηγήσουν στην ίαση και στο θαύμα. Παράλληλα στηλίτευσε όλους όσους, μέσα από έναν εωσφορικό εγωισμό, συγκρίνουν την πίστη τους με την πίστη των άλλων, κάνοντας έτσι μια προκλητική επίδειξη της “πίστεως” τους. Αναφέρθηκε στον εμβολιασμό των συνανθρώπων μας τονίζοντας πως είναι καθαρά ιατρικό θέμα αλλά και πρωτίστως είναι θέμα κοινωνικής συνοχής και δεν θα πρέπει αυτοί οι ολίγοι αρνητές να διχάζουν τον πιστό λαό μετατρέποντας το θέμα του εμβολιασμού σε θεολογικό ή πολιτικό.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Θαν. Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περ. Μαντάς, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Παν. Λύρας, ο τ. Βουλευτής κ. Πετρ. Κωνσταντινέας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Παυλ. Γκρέκης, ο Πρόεδρος κ. Απόστ. Μυλωνάς και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας και πλήθος κόσμου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.