ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ : Προβλήματα κατά την κατασκευή. Μετά την απελευθέρωση το 1945, αποφασίστηκε η συνέχιση των έργων με σταδιακές δημοπρατήσεις προέκυψαν όμως σοβαρά προβλήματα.

Το Σεπτέμβριο του 1947 ανατίθεται σε ανάδοχο η αποπεράτωση της περιφερειακής τοιχοποιίας και η κάλυψη του ναού από σκυρόδερμα . Πριν προχωρήσουν τα έργα, στις αρχές του 1948 ο ανάδοχος τα διέκοψε και ζήτησε αύξηση τιμών επικαλούμενος τον διπλασιασμό της τιμής της χρυσής λίρας , οπότε ο ναός τον κήρυξε έκπτωτο .

Τελικά μετά από νόμιμη διαδικασία το Μάιο του ίδιου έτους ο Υπουργός απέρριψε την αίτηση θεραπείας και επικύρωσε την έκπτωση, μετά από εισήγηση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας , καθηγητού Αναστ. Ορλάνδου ,διότι σύμφωνα με την σύμβαση , ο ανάδοχος όφειλε να αγοράσει όλα τα υλικά πριν αρχίσουν οι εργασίες .

Στην συνέχεια εγκαθίσταται ο νέος ανάδοχος για να συνεχίσει τα έργα του έκπτωτου προκατόχου του, ο οποίος μετά περίπου από ένα έτος , το Σεπτέμβριο του 1949 υπέβαλε και αυτός αίτηση θεραπείας για αύξηση των τιμών μονάδων χωρίς όμως διακοπή των έργων, τα οποία έκτοτε συνεχίστηκαν κανονικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών: Η μεγαλύτερη εκκλησία

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.