Άγιος Παΐσιος: Άγιος Παΐσιος Spoiler 17/03: Όσα θα δούμε στο 4o επεισόδιο της Πέμπτης (17/03). Ένα απρόσμενο τέλος και μία παρακαταθήκη. Όσα θα δούμε…

Άγιος Παΐσιος Spoiler 17/03: Ένας σύγχρονος Άγιος. Μία εμβληματική φυσιογνωμία που φώτισε με τον πνευματικό του λόγο πλήθος ανθρώπων.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου, στις 22:30 στο MEGA, έρχεται το 4ο επεισόδιο της ιστορικής-βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που ακολουθεί την οικογένεια Εζνεπίδη στη δύσκολη πορεία μέχρι την εγκατάστασή της στην Κόνιτσα.

Άγιος Παΐσιος Spoiler: Τι θα δούμε στο τέταρτο επεισόδιο
Από μικρός στα βάσανα θα μπει Αρσένιος, στη σειρά Άγιος Παΐσιος, καθώς θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο, για να στηρίξει την οικογένειά του. Ο Αρσένιος έχει αναπτύξει από πολύ μικρός, εκτός από τη βαθιά πίστη στον Θεό, και την αίσθηση της ευθύνης.

Έτσι, όταν φτάνει στην ηλικία των 12 ετών, παίρνει μόνος του την μεγάλη απόφαση. Σταματάει το σχολείο, δεν ακολουθεί την πορεία των γραμμάτων, παρόλο που ο αδελφός του ο Ραφαήλ έχει εκφράσει την αντίρρησή του.

Ο μικρός Αρσένιος ανακοινώνει πως δε θα συνεχίσει το σχολείο, πως δε θα πάει στο γυμνάσιο, στη σειρά Άγιος Παΐσιος. Επιθυμεί να μάθει μία τέχνη, για να μπορέσει αργότερα να στηρίξει οικονομικά την οικογένειά του.

Άγιος Παΐσιος Spoiler 17/03: Ξεκίνησε δουλειά με μία τέχνη…
Διαλέγει να γίνει μαραγκός και το καταφέρνει. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στα 16 του χρόνια, ο Αρσένιος συνεχίζει να ζει σεμνά και ταπεινά, δουλεύοντας σκληρά και ψελλίζοντας τις προσευχές του στον Θεό.

Ένας ξάδελφός του, όμως, θα σπείρει στην ψυχή του την αμφιβολία, αμφισβητώντας την ύπαρξη του Θεού. Τότε ο Αρσένιος καταφεύγει στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και κλαίγοντας παρακαλεί τον Χριστό να του δείξει ένα σημάδι που θα διαψεύδει όσα του είπε ο ξάδελφός του. Το θαύμα αυτό θα κόψει την ανάσα…

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.