ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: Με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή, πολλοί σπεύδουμε στις προφητείες που είχε κάνει ο Άγιος Παΐσιος.

Ο πόλεμος που έχει προλεχθή ότι θα διεξαχθή σ’ αυτόν τον συμβολικό «Χαρ-Μεγεδών» δεν είναι μια σύρραξις μεταξύ εθνών.

Στην Αγία Γραφή αποκαλείται ‘ο πόλεμος της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του παντοκράτορος.’ (Αποκάλ. 16:14) Ο απόστολος Ιωάννης περιέγραψε συμβολικά τις δυνάμεις που θα αντιμετωπίσουν τα έθνη με τα εξής λόγια: «Και είδον τον ουρανόν ανεωγμένον, και ιδού ίππος λευκός, και ο καθήμενος επ’ αυτόν εκαλείτο Πιστός και Αληθινός, και κρίνει και πολεμεί εν δικαιοσύνη· . . . Και τα στρατεύματα τα εν τω ουρανώ ηκολούθουν αυτόν . . . Και εκ του στόματος αυτού εξέρχεται ρομφαία κοπτερά, διά να κτυπά με αυτήν τα έθνη· και αυτός θέλει ποιμάνει αυτούς εν ράβδω σιδηρά· και αυτός πατεί τον ληνόν του οίνου του θυμού και της οργής του Θεού του παντοκράτορος.» (Αποκάλ. 19:11-15) Έτσι, τα έθνη θα υποστούν ήττα από την κραταιά χείρα του ‘Βασιλέως των βασιλέων και Κυρίου των κυρίων.’—Αποκάλ. 19:16.

Η Αγία Γραφή αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος «της ημέρας εκείνης της μεγάλης του Θεού του παντοκράτορος» είναι μέρος της ‘μεγάλης θλίψεως’ που θα επέλθη σε ολόκληρο το ανθρώπινο σύστημα πραγμάτων. (Αποκάλ. 7:1-3, 14) Εκείνοι που θα επιζήσουν από αυτή τη ‘μεγάλη θλίψι’ αναφέρεται ότι είναι ένας «όχλος πολύς,» «εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών.» (Αποκάλ. 7:9) Επομένως η ‘μεγάλη θλίψις,’ για την οποία γίνεται λόγος στην Αγία Γραφή, πρέπει να περιλαμβάνη μια έκτασι πολύ μεγαλύτερη από τη Μέση Ανατολή, θα περιλάβη ολόκληρη την υδρόγειο σφαίρα.

Αλλά θα μπορούσε μια αναταραχή στη Μέση Ανατολή να προκαλέση τη «σπίθα» για την έναρξι της «μεγάλης θλίψεως;» Η Αγία Γραφή δεν αναφέρει καμμιά ειδική τοποθεσία στη Μέση Ανατολή ή αλλού ως τον τόπο που θ’ αρχίση αυτό το γεγονός. Αναμένομε να δούμε τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συγκεκριμένα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανατρέχουν στις προφητείες που είχε κάνει ο Άγιος Παΐσιος για τον ρόλο της Ρωσίας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μεταξύ άλλων ο Γέροντας Παΐσιος είχε αναφέρει: «Όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς»(…) «Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό».

«Εξαμίλια είναι κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές της Τουρκίας. Το ίδιο και από τη δική μας πλευρά. Κάθε σημείο που απέχει έξι μίλια από τις ακτές μας, από οποιεσδήποτε νησιωτικές η χερσαίες ακτές, είναι τα Εξαμίλια. Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά της Ελλάδος και φτάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβά τους στο ζωνάρι τους».

«Το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν οι τούρκοι», «εμάς θα μας πιάσει πείνα. Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι».

Μεταξύ άλλων σε ορισμένα σημεία είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γέροντας Παΐσιος: «Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του αγίου Κοσμά».

«Η Τουρκία θα διαλυθεί, και μάλιστα θα τη διαλύσουν οι ίδιοι οι σύμμαχοι» (…) «Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα είναι μία αχανής έρημος, στην οποία, για να συναντήσει κανείς άνθρωπο, θα πρέπει να περπατάει εφτά ώρες!» (…) «Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. Ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους. Το κουρδικό θέμα έχει ήδη δρομολογηθεί».

Σε άλλες προφητείες ο Άγιος Παΐσιος είχε αναφέρει: «Την Πόλη θα μας τη δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα τη δώσουν σ’ εμάς» (…) «Οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι θα μας παραχωρήσουν την Πόλη. Όχι γιατί μας αγαπάνε, αλλά γιατί αυτό θα συμπλέει με τα συμφέροντά τους».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.