ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Παναγή του Μπασιά στον Πειραιά.

Με κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Οσίου Παναγή Μπασιά εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Νείλου του Μυροβλήτου στην πόλη του Πειραιά.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει Ιερά Παράκλησις στον Άγιο και δέησις υπέρ των μαθητών που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Κατά το διήμερο εορτασμού 6-7 Ιουνίου τίθεται προς προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Οσίου Παναγή του Μπασιά.

Να σημειωθεί πως στον Ναό υπάρχει λείψανο του Οσίου Νείλου του Μυροβλήτου.

Τον Όσιο Παναγή Μπασιά τιμά η Ορθοδοξία αύριο 7 Ιουνίου 2019. Ο Όσιος Παναγής ο Μπασιάς γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλληνίας, το 1801 μ.Χ., και ήταν γιός ευσεβών και επιφανών γονέων, του Μιχαήλ Τυπάλδου – Μπασιά και της Ρεγγίνας Δελλαπόρτα. Έμαθε Ιταλικά, Γαλλικά, Λατινικά και καταρτίσθηκε στη φιλοσοφία και τη θεολογία.

Μικρός ακόμα χειροθετείται αναγνώστης και στην αρχή της σταδιοδρομίας του διορίζεται γραμματοδιδάσκαλος και εξασκεί το λειτούργημα του διδασκάλου, αλλά εμπνεόμενος από τα ριζοσπαστικά κηρύγματα του Κοσμά Φλαμιάτου και Ευσεβίου Πανά, εκκλησιαστικών αναστημάτων της εποχής, οι οποίοι υπεράσπιζαν ότι οι Άγγλοι (κυρίαρχοι της Επτανήσου) προστάτες, ουσιαστικά τύραννοι, επιβουλεύονται το ορθόδοξο φρόνημα των κατοίκων, αφήνει το δημόσιο σχολείο και παραδίδει μαθήματα κατ’ οίκον συνεχίζοντας την αποστολή του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.