Άγιος Νικόλαος: Οταν ένας Αιγύπτιος Σαρακηνός ενώ ψάρευε με τη βάρκα του, όπως συνήθιζε, ξέσπασε σφοδρή καταιγίδα και η βάρκα οδηγείτο ακυβέρνητη στο πέλαγος.

Άγιος Νικόλαος: Εορτή 6 Δεκεμβρίου

Εκείνη τη στιγμή πέφτει μπρούμυτα στο μέσον της βάρκας, αφήνοντας το πλοιάριο ακυβέρνητο κραύγαζε λέγοντας: «…Άγιε Νικόλαε, τον οποίον επικαλούνται οι Χριστιανοί, αν με σώσεις από τον κίνδυνο αυτό, αρνούμαι την θρησκεία των Σαρακηνών και γίνομαι Χριστιανός…».

Είπε αυτά και λιποθύμησε από τον κλύδωνα και παρέμεινε στο πλοιάριο ακίνητος, σχεδόν νεκρός. « Βλέπω τότε…», λέγει, «έναν ιεροπρεπή άνδρα να μου λέγει: « Και αν ελευθερωθείς από τον παρόντα κίνδυνο, θα γίνεις Χριστιανός;». Και ξαναείπα εγώ: «Ναι Κύριε, μόνο ελέησέ με…».

Ενώ υποσχόμουν όλα αυτά, κράτησε το τιμόνι και δεν έπαψε να διακυβερνά το πλοιάριό μου, μέχρις ότου με έσωσε, φέρνοντάς με στο κάστρο της Αττάλειας.

Οταν βρέθηκα στη γη και πάτησα χώμα, θαύμαζαν όλοι και με φώναζαν «μονοναύτη». Αφού με ρώτησαν πολλά οι κάτοικοι, ρώτησα και εγώ αν είναι εκεί ο Ναός του Αγίου Νικολάου.

Με οδήγησαν στον ζητούμενο Ναό και εκεί γνώρισα τα χαρακτηριστικά του ελευθερωτή μου και ομολόγησα ότι η χάρη του Αγίου Νικολάου με έσωσε…».

Αυτά εξήγησε ο Σαρακηνός, ενώ οι άνθρωποι του Κάστρου συμμαρτύρησαν για το θαύμα και είπαν ότι βαπτίστηκε ο ναυαγός και έγινε Χριστιανός και στη συνέχεια παντρεύτηκε Χριστιανή γυναίκα, έκανε οικογένεια και έγινε πλούσιος. Τα παιδιά του, για πολλά χρόνια, διέσωσαν το όνομά του και λέγονταν « Τα παιδιά του μονοναύτη…».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.