Ιστορικής σημασίας είναι η σημερινή ημέρα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, για τον Ελληνισμό, την Ομογένεια και την Ορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής.

«Έχω πάει 2 φορές στη Νέα Υόρκη, για να μετρήσουμε το χώρο, να συνεννοηθούμε τι θέματα θα μπουν, πώς θα μπουν, με τι χρώματα θα δουλέψουμε, ποια θα είναι η ατμόσφαιρα του ναού αυτού», είπε – Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τα θυρανοίξια
Χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους για να ξανασταθεί όρθιος ο μοναδικός θρησκευτικός χώρος που καταστράφηκε μαζί με το Παγκόσμιο Κέντρο εμπορίου.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, ωστόσο, τα θυρανοίξια του οποίου θα γίνουν με την αρμόζουσα λαμπρότητα την Τρίτη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν ελληνορθόδοξο ναό στην καρδιά της Νέας Υόρκης ή μια εκκλησία που ξαναχτίζεται στην ανάμνηση εκείνης που καταστράφηκε στην επίθεση που άλλαξε τον κόσμο στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

Ο πατήρ Λουκάς αγιογράφος στη μονή Ξενοφώντος στο Άγιο Όρος ο οποίος αγιογράφησε τον ναό του Αγίου Νικολάου, μίλησε στο MEGA είπε πως εσωτερικά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι μιας και εξωτερικά είναι έτοιμος ο ναός.

«Γίνονται σε μουσαμάδες οι αγιογραφίες. Πρέπει εμείς να τα έχουμε έτοιμα και να πάμε να τα τοποθετήσουμε. Πιστεύω ότι θα πάμε γύρω στα μέσα του 2022 στον Άγιο Νικόλαο. Μετά την επίσκεψη του πατριάρχη θα αρχίσουν να δουλεύουν και εσωτερικά», είπε ο πατέρας Λουκάς.

Στην αγιογραφία που έχει φτιάξε ο πατέρας Λουκάς, ο πατριάρχης παραδίδει το νέο ναό, στα χέρια του Αγίου Νικολάου. «Είναι μια συμβολική παράσταση. Μου πήρε περίπου ένα μήνα να το φτιάξω. Η τοιχογραφία επιδέχεται μια πιο σύντομη επεξεργασία των χρωμάτων. Έχω πάει 2 φορές στη Νέα Υόρκη, για να μετρήσουμε το χώρο, να συνεννοηθούμε τι θέματα θα μπουν, πώς θα μπουν, με τι χρώματα θα δουλέψουμε, ποια θα είναι η ατμόσφαιρα του ναού αυτού», είπε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.