ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Σήμερα τελείται ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ αρτοκλασίας. Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Πλήθος κόσμου από χθες στον ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Κυνηγού επί της οδού Βουλιαγμένης όπου σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 τελείται Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου του Πλανά ιερουργούντος του Πανοσ. Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη.

Ο Αγιος Νικόλαος γεννήθηκε στη Νάξο το 1851 μ.Χ., από τον Ιωάννη και την Αυγουστίνα, το γένος Μελισσουργού. Οι ευσεβείς γονείς του τον ανέθρεψαν με παιδεία και νουθεσία Κυρίου.

Από την παιδική του ηλικία εξέφρασε την έφεση και την αγάπη του προς τα ιερά και τα όσια. Ήταν φιλακόλουθος και διακονούσε πάντοτε στο ιερό τον παππού του ιερέα Γεώργιο Μελισσουργό. Προορισμένος από τον Θεό να γίνει λειτουργός των Αγίων Μυστηρίων Αυτού μετείχε αδιάλειπτα στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας με νηστεία, προσευχή και αγρυπνία.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του ήλθε με την μητέρα του και την αδελφή του στην Αθήνα, όπου έγινε προστάτης αυτών. Ενυμφεύθηκε, εχήρευσε όμως νωρίς. Η πρεσβυτέρα του απεβίωσε μόλις γεννήθηκε το παιδί τους, ο Γιαννάκης, που το μεγάλωσε μόνος.

Ο Κύριος δεν εβράδυνε να τον αναδείξει λειτουργό της Εκκλησίας Του και τον κατέστησε εύθετο και εύχρηστο στο Ευαγγέλιο του Χριστού.

Η συνέχεια στο άρθρο ΤΩΡΑ: Παρά τον Κορωνοϊό η Αθήνα προσκυνά τα θαυματουργά λείψανα του Αγίου Νικολάου Πλανά (ΦΩΤΟ)

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.