ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Νικολάου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων - Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 - Ώρα 07.30 - Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων - Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων - Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Σαρανταλείτουργου Αγίου Νικολάου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργός.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 22η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων. Την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου θα τελεστεί κανονικά στις 07.30 το πρωί.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 07.30 – Ο Άγιος Νικόλαος ο Αρχιεπίσκοπος Μύρων και Θαυματουργός.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου 2021 της εορτής του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας και Θαυματουργού με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Νικολάου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Νικολάου του Αρχιεπισκόπου Μύρων – Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Νικολαοσ
Νικολαοσ
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
6 Δεκεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.