Γράφει ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Λευκών Πάρου- Σαν να μη μας έφταναν οι υπόλοιπες δυσκολίες και τα πολύ πιεστικά προβλήματα των ημερών μας,διαφωνούμε τώρα και μεταξύ μας για τις μάσκες.

Είναι κάποιοι που δεν θέλουν να τις χρησιμοποιούν στους χώρους λατρείας και κάποιοι άλλοι που ισχυρίζονται ότι κάνοντας αυτό,θέτουν σε κίνδυνο την δική τους υγεία.Έτσι,πολύ εύκολα γίνονται παρεξηγήσεις και καυγάδες ακόμη!

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης μας λέει ότι όποιος έχει κάποια μολυσματική – μεταδοτική νόσο και εν γνώσει του θέτει σε κίνδυνο την ζωή των άλλων,έχει το επιτίμιο του φονιά.Πολύ σκληρός ο λόγος αυτός!
Από την άλλη πάλι όσοι πιστεύουμε,θεωρούμε αδύνατο να μολυνθούμε μέσα στον ορθόδοξο Ναό,που είναι χώρος αγιασμένος από την Χάρη του Θεού.Με τον εκκλησιασμό μας παίρνουμε αγιασμό και όχι μικρόβια.

Μάλιστα,κάποιοι που είναι αντίθετοι με το μέτρο,εκκλησιάζονται μακριά από την ενορία τους,εκεί που δεν τους επιβάλλουν να φορέσουν την μάσκα!Δεν διστάζουν να τα βάζουν και με εμάς τους Ιερείς και να μας λένε πολύ εύκολα προδότες!
Όμως,η Ελληνική Πολιτεία,καθιέρωσε το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους Ναούς μας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.Μάλιστα,οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα!

Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια παρακολουθούν και είναι έτοιμα να πουν ότι στους Ναούς μας δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας και άρα η Κυβέρνηση πρέπει πάλι να τους κλείσει!
Ας κάνουμε κάποια υποχώρηση για τους αδύνατους στην πίστη και για να μείνουν οι Ναοί μας ανοιχτοί στην κοινή λατρεία.Ειναι ένα είδος θυσίας για τους συνανθρώπους μας.Για την Ειρήνη και την αγάπη κατά τις ιερές ώρες της θείας λατρείας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.