ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ: Ο Άγιος Νεκτάριος ο θαυματουργός γιορτάζει σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018. Ο Άγιος Νεκτάριος γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στην Σηλυβρία της Θράκης και ονομάσθηκε Αναστάσιος. Οι γονείς του λέγονταν Δήμος και Βασιλική Κεφαλά. Ο Αναστάσης ήταν το πέμπτο κατά σειρά παιδί της οικογενείας του. Οι γονείς του δεν ήταν πλούσιοι. Αλλά ήταν ευσεβείς και φρόντιζαν, κατά το δυνατόν, να γίνει και το παιδί τους καλός Χριστιανός. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στην πατρίδα του. Αλλά αυτός ήθελε να προχωρήσει. Διαβάστε ποιοι γιορτάζουν σήμερα.

Γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 οι: Νεκτάριος, Νεκταρία, Ονησιφόρος, Ονησιφόρα

Ο Άγιος Νεκτάριος όταν ήταν ακόμη 14 ετών, πήρε την ευχή της μάνας του και ξεκίνησε για την Κωνσταντινούπολη. Στην Πόλη δεν εύρισκε δουλειά και με δυσκολία έπιασε σε ένα καπνεργοστάσιο ενός συγγενούς του.

Δυστυχώς, δεν τον πλήρωναν καλά και γι αυτό ο Άγιος Νεκτάριος γύριζε σχεδόν ξυπόλυτος, κουρελιάρης και πεινασμένος. Μόνο στην προσευχή εύρισκε παρηγοριά και στην εκκλησία που πήγαινε τακτικά.

Δεν χάνει, λοιπόν, ο Αναστάσης τον καιρόν σε παιχνίδια, όπως οι συνομήλικοι του και σε συναναστροφές άσκοπες και επιζήμιες. Αυτός διάβαζε από το ένα μέρος και από το άλλο συναναστρεφόταν καλούς χριστιανούς, από τους οποίους ωφελείτο.

Ο Άγιος Νεκτάριος τον οποίο τιμούμε σήμερα 9 Νοεμβρίου, ήταν σε όλα τύπος και υπογραμμός.

Εκκλησιαζότανε δε τακτικά, όπως είπαμε, και παρακολουθούσε όλες τις ακολουθίες.

Είχε ο μακάριος πολύν πόθο να μεταβεί στους Αγίους Τόπους, για να προσκυνήσει. Το πλοίο, όμως, με το οποίον ταξίδευε, στην πορεία του, συνάντησε τρικυμία μεγάλη.

Εορτολόγιο

Ο καπετάνιος στον κίνδυνο επάνω είπε στον κόσμο να είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιήσουν τις βάρκες και τα σωσίβια. Θεέ μου, λέγει, γιατί το επιτρέπεις αυτό;

Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να ζήσω να σε κηρύξω.

Έβγαλε τότε τον Σταυρόν, που του είχε δώσει η γιαγιά του. Τον έδεσε με την ζώνη του και τον βύθισε στην θάλασσα τρεις φορές.

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Άγιος Νεκτάριος – 9 Νοεμβρίου: Ιστορία, θαύματα και το άθικτο μυροβόλο λείψανο

 

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.