ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Με μεγάλη λαμπρότητα και πολυπληθή συμμετοχή πιστών τελέσθηκε το εσπέρας της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του νεοφανούς Αγίου Νεκταρίου Μητροπολίτου Πενταπόλεως στον φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην περιοχή «Καλλιθέα» της πόλεως της Ιεράπετρας. Στην Ακολουθία χοροστάτησε, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος κόμισε τεμάχιο των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, το οποίο και τέθηκε προς προσκύνηση κατά τη διάρκεια του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Στην ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στην επίγεια διαδρομή του αγίου, από τη Συληβρία της Θράκης που γεννήθηκε το 1846, την Κων/πολη που σπούδασε, την Αίγυπτο, όπου έξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως, την Εύβοια, όπου διακόνησε ως ιεροκήρυκας, τη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, στην οποία διετέλεσε Διευθυντής, και την Αίγινα που ίδρυσε γυναικεία Μονή, έως το Αρετέειο Νοσοκομείο όπου το 1920 κοιμήθηκε οσιακά στον ίδιο θάλαμο με άλλους ασθενείς.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στη ιδιαίτερη ευλογία της παρουσίας και της προσκύνησης των χαριτόβρυτων λειψάνων του, τόνισε ότι ο άγιος βίωσε στην πράξη την αγιότητα, έλαβε τη θεία Χάρη και επιτελεί πάμπολα θαύματα μέχρι τις μέρες μας.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συγγραφικό και διδακτικό έργο του σύγχρονου Αγίου, υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε μύστης της θεολογίας και της θείας σοφίας.

Τέλος, σημείωσε την ανάγκη μιμήσεως της ταπεινοφροσύνης, της ανεξικακίας και της συγχωρητικότητας του εν ζωή συκοφαντημένου αγίου, ο οποίος μιμήθηκε τον Χριστό που επί του Σταυρού συγχώρησε τους σταυρωτές Του.

Στην Ακολουθία έλαβαν μέρος Εφημερίοι της περιοχής, ενώ πλήθος πιστών συνέρευσε στον πανηγυρίζοντα ναό και προσκύνησε το άγιο λείψανο. Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμαν. Φραγκούλης κ.α.


Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.