ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓΙΟΥ ΜΟΔΕΣΤΟΥ Live: ΟΡΘΡΟΣ 16 Δεκεμβρίου 2023 Ζωντανά - Άγιος Νικόλαος Πύλης Τρικάλων. Εκκλησία Live - Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά - Θεία Λειτουργία Αγίου Μοδέστου Τώρα. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Μοδέστου του προστάτη των ζώων και Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων - Ευλογία και Προσευχή στον Άγιο Μόδεστο.

Θα διαβαστεί η θαυματουργική προσευχή του Αγίου Μοδέστου για όλα τα ζώα και θα γίνει αγιασμός. Θεία Λειτουργία 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 07.30 το πρωί. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023. Ο Προφήτης Αγγαίος. Η Αγία Θεοφανώ η Θαυματουργή Βασίλισσα. Ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων.

Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα, παραμονή της εορτής, προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου της ενορίας Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 07.30 – Άγιος Μόδεστος ο Θαυματουργός.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ LIVE: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας του Αγίου Μοδέστου του Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων – Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 07.30. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 32η ημέρα.

ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2023 της εορτής του Αγίου Μοδέστου του προστάτη των ζώων με τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Αγίου Μοδέστου του Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων – Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Νικολάου Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την Προσευχή προς τον Ιησού Χριστό. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Άγιος Μόδεστος

Ο Άγιος Μόδεστος ήταν μοναχός ονομαστός για την αρετή του και την υψηλή γνώση της ιερής και αληθινής φιλοσοφίας που οδηγεί στο φωτισμό του Αγίου Πνεύματος. Για τους λόγους αυτούς εξελέγη ηγούμενος της Μονής που ίδρυσε ο Άγιος Θεοδόσιος ο κοινοβιάρχης τον 6ο αιώνα. Εκεί ποίμαινε με σύνεση την αδελφότητα.

Το 614 ο βασιλιάς των Περσών Χοσρόης Β’, επικεφαλής μεγάλου στρατού, προχωρούσε κατά των Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ζαχαρίας έστειλε τότε τον Μόδεστο να διασχίσει τις γραμμές του εχθρού και να ζητήσει βοήθεια από τα αυτοκρατορικά στρατεύματα που στρατοπέδευαν στην Αντιόχεια. Μετά από πολιορκία που διήρκεσε τρεις εβδομάδες, η Αγία πόλη έπεσε στα χέρια των Περσών.

Διαβάστε και δείτε σε βίντεο αναλυτικά για τον βίο και την εορτή του Αγίου Μόδεστου του προστάτη των ζώων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.