ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ: Ο Άγιος Λουκάς ο ιατρός είναι μία μεγάλη άγια μορφή της Εκκλησίας, τόσο για την προσφορά του στη θρησκεία και τη διάδοση του Λόγου του Θεού όσο και για την τεράστια προσφορά του και παρακαταθήκη που άφησε στην ιατρική. Ο τάφος του βρίσκεται στη Συμφερούπολη της Κριμαίας, όπου καταφτάνουν πιστοί από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη βοήθεια του.

Ποια ήταν όμως τα τελευταία λόγια του Αγίου Λουκά και τι ήταν αυτό που τον απασχολούσε τις στιγμές εκείνες; «Παιδιά μου πολύ σας παρακαλώ, ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι.

Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους, αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχθεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται ότι είναι κοντά στον άνθρωπο. Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό.

Ω πόσο μεγάλος και τρομερός είναι ο στρατός των δαιμόνων!

Πόσο αμέτρητο είναι το μαύρο τους πλήθος! Αμετάβλητα, ακούραστα, μέρα και νύχτα, επιδιώκουν να σπρώξουν όλους εμάς που πιστεύουμε στο όνομα του Χριστού, να μας παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας της κακίας και της ασέβειας.

Αυτοί οι αόρατοι εχθροί του Θεού, έχουν βάλει ως μοναδικό τους σκοπό μέρα και νύχτα να επιδιώκουν την καταστροφή μας. Όμως μη φοβάστε, πάρτε δύναμη από το όνομα του Ιησού». Τα λόγια του ανήρτησε πρόσφατα στο διαδίκτυο η Ενορία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πολιούχου Περάματος – Αττικής.

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ- Θρησκεία και Ιατρική

Ο Άγιος Λουκάς είχε κατορθώσει με ένα θαυμαστό τρόπο να συνδυάσει τη θρησκεία και την ιατρική και να κατορθώσει να διαπρέψει και στα δύο βάζοντας,όμως, πάνω από όλα την αγάπη του για το Θεό. Συγκεκριμένα, το 1921 χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα.

Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του. Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε συλλήψεις, βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες.

Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια. Ωστόσο, σε όλο αυτό το διάστημα εξασκούσε την ιατρική βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.8 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.