Ο Άγιος Λουκάς ήταν ένας ευφυέστατος επιστήμονας. Εξέλιξε την ιατρική επιστήμη και δη την χειρουργική, που είναι μια πάρα πολύ εξειδικευμένη και λεπτή ειδικότητα.

Άγιος Λουκάς Ιατρός: O ευφυέστατος επιστήμονας που εορτάζει σήμερα 11 Ιουνίου

Είχε το χάρισμα της επιστημονικής και πνευματικής υπεροχής, που δεν το κράτησε για τον εαυτό του, ούτε το χρησιμοποίησε για να γίνει αρεστός στο σύστημα.

«Δεν συνέπλευσε με τους ισχυρούς, δεν συσχηματίστηκε με την εξουσία. Ήταν σταθερά προσηλωμένος στον Χριστό. Είχε καταλάβει ότι όλα τα πράγματα στη ζωή είναι περαστικά, είναι εφήμερα».

Αγάπησε βαθιά τον Χριστό, που είναι η ζωή όλων των πραγμάτων και η αιτία της υπάρξεως μας. Πέρασε μέσα από μία τρομακτική δοκιμασία δεκαετιών, αλλά τα ξεπέρασε όλα αυτά γιατί είχε ορθή κρίση και σκέψη.

Έδωσε τον εαυτό του στην αλήθεια, που είναι ο Χριστός κι έγινε κληρικός, επίσκοπος, στους χρόνους εκείνους της αθεϊστικής λαίλαπας.

Η ζωή μας,  δεν είναι τα λίγα χρόνια που ζούμε εδώ, αλλά η αιώνια αλήθεια που είναι ο Χριστός. Κι όποιος έχει τον Χριστό έχει τα πάντα.

Όλοι μας μπορούμε να μοιάσουμε στους αγίους. Η αγιότητα είναι για κάθε ημέρα, για κάθε στιγμή, για κάθε εποχή, για κάθε άνθρωπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.