ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Λουκά του Ιατρού με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής και Αρτοκλασία - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 19.00.

Εκκλησία Live – Εσπερινός Αγίου Λουκά του Ιατρού Ζωντανά. Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού – Ευλογία και Αγιασμός. Εσπερινός με Αρτοκλασία Ψυχοσαββάτου 10 Ιουνίου 2022 στις 19.00 το απόγευμα. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας ο Θαυματουργός. Σάββατο των Ψυχών. Ψυχοσάββατο προ της Πεντηκοστής.

Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού προς προσκύνηση από τους πιστούς που φυλάσσεται στην Ενορία μας από την Παρασκευή απόγευμα στις 5 έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος το πρωί.

Μετά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασία θα τελεστεί το Κοινό Νεκρώσιμο Τρισάγιο με Κόλυβα της Ενορίας για το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής.
ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Λουκά του Ιατρού με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής και Αρτοκλασία – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 19.00.

ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ: Ο Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 19.00 – Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ο Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας. Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Παρασκευής 10 Ιουνίου 2022 της εορτής του Αγίου Λουκά του Ιατρού και τα νεκρώσιμα τρισάγια του Εσπερινού του Ψυχοσαββάτου με την παράκληση και τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός
Ώρα έναρξης: 19.00
ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ Εσπερινός. Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ της εορτής του Αγίου Λουκά Κριμαίας με το νεκρώσιμο τρισάγιο του Ψυχοσαββάτου – Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση και Εσπερινός Ψυχοσάββατου της Πεντηκοστής. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Λουκασ Ιατροσ
Αγιοσ Λουκασ Κριμαιασ
Αγιοσ Λουκασ
Λουκασ
Αγιου Λουκα Ιατρου
Αγιου Λουκα Κριμαιασ
Αγιου Λουκα
Ψυχοσαββατο Πεντηκοστησ
Ψυχοσαββατο
Ψυχοσαββατα
Εσπερινοσ
Παρακληση
Τρισαγιο
10 Ιουνιου
Божественная литургия
divine liturgy
vesper service

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.