ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 07.30 - Κυριακής Β Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής Β Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Κυπριανού Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Β Λουκά με την επί του Όρους ομιλία του Κυρίου και Θεού Ιησού Χριστού στους μαθητές – Ευλογία και Ευχή Αγίου Κυπριανού. Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Κυπριανός ο Ιερομάρτυρας και η Αγία Ιουστίνη η Μάρτυς. Η Αγάπη για τους εχθρούς. Κυριακή Β Λουκά.

«ἀγαπᾶτε τοὺς ἐχθροὺς ὑμῶν καὶ ἀγαθοποιεῖτε καὶ δανείζετε μηδὲν ἀπελπίζοντες».

ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 07.30 – Κυριακής Β Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού και της Αγίας Μάρτυρος Ιουστίνης.

ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ: Θα διαβαστεί από τον ιερέα η ευχή εξορκισμού Αγίου Κυπριανού.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Β Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 07.30. Β Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης και την αγάπη προς τους εχθρούς.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ
ΕΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Β ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Β ΛΟΥΚΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 2 Οκτωβρίου 2022 της Κυριακής Β Λουκά με την επί του Όρους ομιλία του Ιησού στους μαθητές live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Β Κυριακή Λουκά με την εορτή του Αγίου Κυρπιανού και της Αγίας Ιουστίνης.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Κυπριανού και Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής Β Λουκά με την την αγάπη για τους εχθρούς – Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία Αγίου Κυπριανού. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός. Οι Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη οι Μάρτυρες.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Β Λουκά
Αγιοσ Κυπριανοσ
Αγιου Κυπριανου
Ιησουσ
Ομιλια
Θεια λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
2 Οκτωβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.