Άγιος Ιούδας Θαδδαίος: Ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος αποτελεί ένα από τους παραγκωνισμένους αγίους της εκκλησίας, κυρίως εξαιτίας της συνωνυμίας του με τον Ιούδα τον Ισκαριώτη.

Άγιος Ιούδας Θαδδαίος: Τι γιορτάζουμε σήμερα 21 Αυγούστου

Οι πληροφορίες που δίνονται για αυτόν είναι αρκετές φορές συγκεχυμένες. Αναφέρεται ως ένας από τους δώδεκα αποστόλους, γιος του Αλφαίου και αδελφός του Ιάκωβου του μικρού.

Έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Κήρυξε το ευαγγέλιο στην περιοχή της Μεσοποταμίας για να μαρτυρήσει τελικά υπέρ της χριστιανικής πίστης στην Έδεσσα (σημερινή Ούρφα Τουρκίας). Σε αυτόν ανήκει η επιστολή Ιούδα στο Ευαγγέλιο που είναι σύντομη αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Πολύ γνωστή αποτελεί και η προσευχή προς τον Ιούδα το Θαδδαίο που αποτελεί στήριγμα για όσους βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση.

Ο Μ. Γαλανός, για τον Απόστολο αυτό αναφέρει: «Μερικοί υποθέτουν, ότι πρόκειται για έναν από τους 70 αποστόλους, που καταγόταν από την Έδεσσα, ήταν όμως Ιουδαίος. Άλλα βέβαιο μπορεί να θεωρηθεί, ότι ο απόστολος Θαδδαίος είναι ο υπό το όνομα αυτό φερόμενος μεταξύ των 12. Σ’ αυτόν ανήκει και η επιστολή Ιούδα στο Ευαγγέλιο. Διότι καθ’ αυτό Ιούδας ονομαζόταν, τα δε άλλα δύο ονόματα ήταν πρόσθετα, όπως συμβαίνει πάντοτε στους Ιουδαίους μέχρι και σήμερα. Ο Θαδδαίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, όπου και έλαβε μαρτυρικό θάνατο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.