Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος: Αμέτρητα είναι είναι τα θαύματα του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου του Θεαδέλφου κατά την επίγεια βιοτή του.

Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος 19 Ιουνίου: Ίαση του ηγεμόνα της Συρίας Αύγαρου

Χαρακτηριστικό παραμένει το θαύμα της ιάσεως του ηγεμόνα της Συρίας Αύγαρου, ο οποίος ασθένησε βαριά από λέπρα και θεραπεύθηκε πλήρως από τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο.

Ο ηγεμόνας αναγνωρίζοντας την πίστη που δίδασκε ο Απόστολος Ιούδας στον Ιησού Χριστό, σαν αληθινός ηγέτης που ενδιαφέρεται για το καλό του λαού του, οδήγησε μεγάλο πλήθος εκ του λαού να βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Αφού περάτωσε το θείο έργο του ο Απόστολος Ιούδας, συνελήφθηκε στην πόλη Αραράτ από τους απίστους, οι οποίοι τον κρέμασαν και τον σκότωσαν τοξεύοντάς τον με 19 βέλη.

Έτσι παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια του Θεού.

Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια Καθολική Επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη, αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής.

Να τι συμβουλεύει στους χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο:

“Σεις, όμως. αγαπητοί, αντίθετα με το διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιωτάτης πίστης σας με την προσευχή, που θα κάνετε με την έμπνευση του αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή”.

Επιστολή Ιούδα, 20-21

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.