Μετά από δύο χρόνια το Προκόπι γιορτάζει με λαμπρότητα τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Τη μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου τιμά σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου η Βόρεια Εύβοια. Αυτή την ώρα στο Προκόπι τελείτε η Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη. Ενώ από τις 6:45π.μ. πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια Αρχιερατική χοροστασία.

Στο Ναό παραβρίσκονται όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο Αντιπεροφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαιδίτης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Ζεμπίλης και η πρώην Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει η Πανήγυρις, η οποία έχει επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Οσίου, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, όπου, ως θησαυρός, ευρίσκεται το αδιαλώβητο και μυροβόλο λείψανο του αγίου, το οποίο, με απερίγραπτες θυσίες και κινδύνους, έφεραν στον τόπο μας οι Προκοπιείς Πρόσφυγες, μετά την Μικρασιατική περιπέτεια.

Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.