ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ: Άγιος Ιωάννης Ρώσος-Εύβοια ΤΩΡΑ: Δέος και συγκίνηση! Επέστρεψε στο σκήνωμα το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Το κόμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Καρυστίας Σεραφείμ, Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Υποδοχή της Δεξιάς Χειρός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπιο Ευβοίας την Παραμονή της Μνήμης του Οσίου

ΠΑΡΩΝ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Με πολλή συγκίνηση και ανείπωτη χαρά, η αγάπη του Θεού μας αξιώνει, εφέτος, πριν την Εσπερινή Ακολουθία, να υποδεχθούμε στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι, την παραμονή της μνήμης του Αγίου (Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 7μ.μ.), το δεξιό άφθαρτο χέρι του Οσίου Ιωάννου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, λείπει, μέχρι σήμερα, από το επίσης άφθαρτο και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο και έχει αντικατασταθεί από επίχρυσο ομοίωμα δεξιάς χειρός, ενώ τμήμα του ιδίου δεξιού βραχίονος έχει δωριθεί στην αγιορείτικη Ι. Μονή Αγ. Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το ιερό λείψανο ευρισκόταν ακόμη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα Μικρασιατικά χώματα.

Το ιερό λείψανο της δεξιάς χειρός του Οσίου, όπως μεταδίδει το vimaorhtodoxias.gr, το οποίο διεφύλαξαν μετά πολλής ευλαβείας και αγάπης δύο αυτάδελφοι απόγονοι Καππαδοκικής προσφυγικής οικογενείας και το προσφέρουν εις το Ιερό Προσκύνημα, με προτροπή του Αιδεσιμολογιωτάτου Πνευματικού πατρός τους, θα κομίσει στο Ιερό Προσκύνημα, επισήμως, ο ευλογήσας την ενέργειαν αυτήν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός μας Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και μετά την επίσημον υποδοχήν θα ακολουθήσει το διήμερο πρόγραμμα της πανηγύρεως του Αγίου (Κυριακή 26/5/2024 Εσπερινός και Δευτέρα 27/5/2024 Θεία Λειτουργία και Λιτανεία του ιερού σκηνώματος του Αγίου) σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.