ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 07.30 - Ο Άγιος Ιωάννης ο Τίμιος Προφήτης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννη Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού – Ευλογία και Αγιασμός. Θεία Λειτουργία 7 Ιανουαρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Βαπτιστού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 07.30.

ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 07.30 – Ο Άγιος Ιωάννης ο Τίμιος Προφήτης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου 2022 της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή με τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Αγίου Ιωάννου. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστού – Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Αγίου Νικολάου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Ιωαννησ
Ιωαννησ
Τιμιοσ Προδρομοσ
Αγιου Ιωαννη
Αγιου Ιωαννου
Τιμιου Προδρομου
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Παρακληση
7 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.