ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Η Λουκά - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 07.30. Η Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και την παραβολή του καλού Σαμαρείτη με τη σημασία του «πλησίον».

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Κυριακής Η Λουκά Ζωντανά. Όρθρος Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Ζωντανά. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Όρθρος της Κυριακής Η Λουκά με τη παραβολή του καλού Σαμαρείτη και τη σημασία του «πλησίον» – Ευλογία και Εορτή Αγίου και Ιερού Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως. Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στις 07.30 το πρωί. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης. Ο καλός Σαμαρείτης. Κυριακή Η Λουκά.

«Σαμαρείτης δέ τις ὁδεύων ἦλθε κατ᾿ αὐτόν, καὶ ἰδὼν αὐτὸν ἐσπλαγχνίσθη».

ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΛΟΥΚΑ: Ο ΟΡΘΡΟΣ και η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τώρα Άγιος Βησσαρίων – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 07.30 – Κυριακής Καλού Σαμαρείτη κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Κυριακή Η Λουκά – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 07.30. Η Κυριακής Λουκά με την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και την παραβολή του καλού Σαμαρείτη με τη σημασία του «πλησίον».

ΕΟΡΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Η ΛΟΥΚΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΛΟΥΚΑ
ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΙΤΗΣ
ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας 13 Νοεμβρίου 2022 της Κυριακής Η Λουκά με τη παραβολή του καλού Σαμαρείτου live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων. Η Κυριακή Λουκά του καλού Σαμαρείτη με την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 07.30
ΟΡΘΡΟΣ Κυριακής. Πανηγυρική ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της Κυριακής Η Λουκά με τον καλό Σαμαρείτη – Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 – Ώρα 07.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης.

Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Κυριακη
Κυριακη Η Λουκά
Παραβολη
Καλοσ Σαμαρειτησ
Καλου Σαμαρειτη
Καλου Σαμαρειτου
Ιησουσ
Αγιοσ Ιωαννησ Χρυσοστομοσ
Αγιου Ιωαννη Χρυσοστομου
Αγιου Ιωαννου Χρυσοστομου
Θεια Λειτουργια Κυριακησ
Ορθρος Κυριακησ
Παρακληση
13 Νοεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.