Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 24 Ιανουαρίου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα Αγίου Γρηγορίου του Θεόγου με τον Όρθρο και τη βραδυνή Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Live – Θεία Λειτουργία Αγίου Γρηγορίου Ζωντανά. Όρθρος και Νυχτερινή Θεία Λειτουργίατου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως – Ευλογία και Αγιασμός. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία 24 Ιανουαρίου 2022 στις 18.00 το απόγευμα ενώπιον των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως (Ναζιανζηνός).
Θα τεθεί τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου προς προσκύνηση από τους πιστούς.

ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ: Ακολουθία Ιεράς Όρθρου και Νυχτερινής Θείας Λειτουργίας Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 18.00. Ιερά Παράκληση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Παράκλησης 24 Ιανουαρίου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα Αγίου Γρηγορίου του Θεόγου με τον Όρθρο και τη βραδυνή Θεία Λειτουργία live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 18.00
ΟΡΘΡΟΣ του Αγίου Γρηγορίου. Νυχτερινή ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού και Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως – Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Όρθρος & βραδινή Θεία Λειτουργία Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης ενώπιον του θαυματουργού Λειψάνου του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Αγιοσ Γρηγοριοσ
Αγιοσ Γρηγοριοσ Θεολογοσ
Αγιοσ Γρηγοριοσ Ναζιανζηνοσ
Ιερο Λειψανο Αγιου Γρηγοριου
Ορθροσ
Νυχτερινη Θεια Λειτουργια
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
24 Ιανουαριου
25 Ιανουαριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.