Η γραφική και ιστορική πόλη του Σουφλίου την Δευτέρα της Διακαινησίμου τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο στον περικαλλή και μεγαλοπρεπή φερώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό που είναι κτίσμα του 1854 με το ανεκτιμήτου αξίας εικονοστάσιό του που κατασκεύασε ο Σταμάτιος Μαϊτιανός το έτος 1861.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλεως του Σουφλίου. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Διοικητής της 50ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Χρήστος Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι και πολυπληθές εκκλησίασμα. Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και η ευλογία των άρτων και των κόκκινων αυγών κατά το ειθισμένον.

Ο Σεβασμιότατος προσεγγίζοντας τα θαυμάσια του Αγίου ανέπτυξε τις σκέψεις του επί του υμνογραφικού «Ἡ τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησία τοῖς ἄνθεσιν ὡραϊζομένη, βοᾷ σοι, τροπαιοφόρε μεγαλομάρτυς Γεώργιε μή διαλείπῃς πρεσβεύειν ὑπερ ἡμῶν πρός Κύριον» και τόνισε ότι η προσδοκία της Αναστάσεως και της αιώνια ζωής ενέπνευσε τον Μεγαλομάρτυρα άγιο και με γενναίο φρόνιμα υπέστη το εις Χριστόν μαρτύριον και κάλεσε τους πιστούς βλέποντας τα παθήματα και τα μαρτύρια και την πίστη με την οποία αγωνίστηκε μέχρι τέλους ο άγιος να αναθεωρήσουν την έκβαση της αναστροφής για να μιμηθούν την πίστη εκείνου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.