Ο Άγιος Φανούριος φανερώνει βοήθεια σε ό,τι του ζητήσουν οι Χριστιανοί, με τη μεγάλη χάρη και παρρησία που έχει προς τον Χριστό, λόγω των μεγάλων και φοβερών μαρτυρίων που πέρασε ομολογώντας την αληθινή Πίστη, όπως και τόσοι άλλοι Άγιοι!

Άγιος Φανούριος θαυματουργός-Συνταγή για Φανουρόπιτα

Φανερώνει ιδιαίτερα δε πράγματα που έχουμε χάσει, εργασία σε ανέργους, θεραπείες και δίδει κάθε είδους βοήθεια στους Πιστούς προς δόξα Χριστού!

Μάλιστα οι πιστοί του τάζουν Φανουρόπιτα, η οποία διαβάζεται και ευλογείται από Ιερέα και μοιράζεται έπειτα στον κόσμο από την κοπέλα ή κυρία που την έχει φτιάξει, είτε σαν απόδειξη ευχαριστίας προς τον Άγιο για κάποιο θαύμα του, είτε ως ικεσία για γρήγορη παρέμβασή του, εννοείται για καλό πάντα σκοπό.

Άλλοι πάλι του τάζουν λαμπάδα, σαν εκείνη που καίει στην ευρεθείσα εικόνα του στη Ρόδο!

Ενώ πολλοί κάνουν παράλληλα και το σπουδαιότερο και το ωφελιμότερο όλων: το να Εξομολογηθούνδηλαδή τις αμαρτίες τους σε Ιερέα του Ναού του Αγίου Φανουρίου ή αλλού, ερχόμενοι και πάλι στον καλό δρόμο και γινόμενοι φίλοι και με τον ταχύτατο Άγιο και με τον ίδιο τον Παντοδύναμο Θεό, που τόσο θαυμαστά δοξάζει στη γη τους Αγίους, που δόξασαν το Άγιο Όνομά Του: «τους δοξάσαντάς με αντιδοξάσω”! Διότι «θαυμαστός ο Θεός εν τοις Αγίοις Αυτού”!

Συνταγή για Φανουρόπιτα:

Υλικά:

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Από 1 κουταλιά κανέλλα και γαρύφαλλο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
½ κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Σουσάμι για πασπάλισμα
Άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μίγμα να γίνει λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σουσάμι.

Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η φανουρόπιτα, την κόβουμε σύμφωνα με την παράδοση σε 40 μικρά κομμάτια και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.