ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς και Μεγαλομάρτυρα - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων - Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 19.00.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Ζωντανά. Παράκληση του Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς και Μεγαλομάρτυρος – Ευλογία και Αγιασμός. Ο Άγιος Φανούριος ο Νεοφανής ο Μεγαλομάρτυρας.

Θα ευλογηθούν φανουρόπιτες.

ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς και Μεγαλομάρτυρα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 19.00.

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Παράκλησης 12 Μαΐου 2022 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Φανουρίου του Νεοφανή και Μεγαλομάρτυρα με ευλογία φανουρόπιτων live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 19.00
ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ. Ακολουθία Ιεράς Παράκλησης Εσπερινού – Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 – Ώρα 19.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση Αγίου Αγίου Φανουρίου με ευλογία φανουρόπιτας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.
Εσπερινοσ
Παρακληση
Ευλογια
Αγιοσ Φανουριοσ
Φανουροπιτα
Φανουροπιτεσ
12 Μαιου
27 Αυγουστου
vesper service
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.