ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ : Εκκλησία και πλήθη ευσεβών πιστών προσέρχονται σήμερα από το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου στα Πατήσια.

Εκκλησία Live – Ιερά Ακολουθία Σαρανταλείτουργου Ζωντανά. Παράκληση και εσπερινός Αγίου Ελευθερίου του Ιερομάρτυρος και της Αγίας Ανθίας μητρός αυτού – Ευλογία και Αγιασμός. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 15 Δεκεμβρίου 2021. Ο Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας ο προστάτης των εγκύων. Η Αγία Ανθία.

ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας Αγίου Ελευθερίου του προστάτη των εγκύων και της Αγίας Ανθίας – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 18.00. Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων 31η ημέρα.

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Η ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας τελείται την εσπέρα ανήμερα της εορτής προς διευκόλυνση παρουσίας των πιστών στον Ιερό Ναό τις καθημερινές κατά το Άγιο και Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων.

https://www.tiktok.com/@ekklisiaonline/video/7041234574524960006?lang=el-GR&is_copy_url=1&is_from_webapp=v1

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας Σαρανταλείτουργου Χριστουγέννων 15 Δεκεμβρίου 2021 με τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου Ελευθερίου και της Αγίας Ανθίας live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Ώρα έναρξης: 18.00
ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ: Ακολουθία Όρθρου και Θείας Λειτουργίας – Εσπέρα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 – Ώρα 18.00 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Σαρανταλείτουργο Χριστουγέννων. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Ελευθεριοσ
Ελευθεριοσ
Αγια Ανθια
Ανθια
Σαρανταλειτουργο
Σαρανταλειτουργο Χριστουγεννων
Ορθροσ
Θεια Λειτουργια
Εσπερινοσ
Παρακληση
Χριστουγεννα
Νηστεια
Σαρακοστη
Σαρακοστη Χριστουγεννων
15 Δεκεμβριου
Божественная литургия

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο.

Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 14 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.