ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους τιμήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018 η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγ. Ευσταθίου Περισσού στη Νέα Ιωνία.

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο οποίος χοροστάτησε και στην ακολουθία του Όρθρου με τη συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου και του οικείου Ποιμενάρχου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

Στην εορτή το παρών έδωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης με μέλη του Δ.Σ., επικεφαλής τοπικών δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι τοπικών Μικρασιατικών συλλόγων καθώς και πλήθος πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαβριήλ για την ευγενή πρόσκληση να συμμετάσχει στην ιερά πανήγυρη, αναφέρθηκε τόσο στο θαυμαστό βίο του Αγ. Ευσταθίου, του οποίου τη μνήμη προβάλλει η Αγία μας Εκκλησία λίγες ημέρες μετά την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού για να αναδείξει την μαρτυρική του θυσία, όσο και στο μείζον ζήτημα του Μακεδονικού.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος
Άγιος Ευστάθιος: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νέα Ιωνία

Άγιος Ευστάθιος: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νέα Ιωνία


Άγιος Ευστάθιος: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Νέα Ιωνία

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.