ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: Ο Μέγας Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming - Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων - Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 18.30 - Ο Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του.

Εκκλησία Live – Εσπερινός Αγίου Ευσταθίου Ζωντανά. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού – Ευλογία και Αγιασμός. Εσπερινός 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 18.30 το απόγευμα. Ο Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του οι Μάρτυρες.

Δευτέρα απόγευμα 6 και 30 Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία προς τιμήν του Αγίου Ευσταθίου, του προστάτη των κυνηγών. Την αρτοκλασία προσφέρει ο κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης και θα παραστούν μέλη του συλλόγου ενώ μετά το τέλος στον αύλιο χώρο του Ναού θα προσφέρουν κεράσματα.

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ: Ακολουθία Πανηγυρικού Εσπερινού Αγίου Ευσταθίου του Μεγαλομάρτυρα – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 18.30.

ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ: Ο Μέγας Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 18.30 – Ο Άγιος Ευστάθιος και η συνοδεία του, Θεοπίστη η σύζυγος του, Αγάπιος και Θεόπιστος τα παιδιά του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

Ζωντανή μετάδοση Ιεράς Ακολουθίας της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2022 της εορτής του Αγίου Ευσταθίου του Μεγαλομάρτυρος και της συνοδείας αυτού και τον Πανηγυρικό Εσπερινό live streaming, από τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων.

Ιερείς: π. Δημήτριος Κατσαρός

Ώρα έναρξης: 18.30
ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Εσπερινός. Μέγας Πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου – Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 – Ώρα 18.30 – Εκκλησία Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων – Παράκληση και Εσπερινός Αγίου Ευσταθίου μετ’ αρτοκλασίας. Ιερουργός π. Δημήτριος Κατσαρός.

Αγιοσ Ευσταθιοσ
Αγιου Ευσταθιου
Εσπερινοσ
Παρακληση
19 Σεπτεμβριου
20 Σεπτεμβριου
Божественная литургия
divine liturgy

Ο ευρύχωρος και μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από πέτρα και είναι βυζαντινού ρυθμού, σταυρεπίστεγος. Η οροφή του τρούλου απέχει 25 μέτρα από το δάπεδο. Διαθέτει εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τα τελευταία χρόνια ο εσωτερικός διάκοσμός της εμπλουτίστηκε με τοιχογραφίες. Το 2010 κατασκευάστηκαν τα προπύλαια στις δύο εισόδους. Η εκκλησία γιορτάζει στις 19 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα εκείνη γίνεται η μεταφορά της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα από το μοναστήρι του Δουσίκου και η περιφορά της στην κωμόπολη.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.