Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο προς τιμή του προστάτου και πολιούχου της Νήσου, Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου.

Ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής και στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον Άγιο της συγγνώμης, τονίζοντας το γεγονός ότι διακρίβωσε και τη μετάνοια του εξομολογουμένου και το ακριμάτιστο της ψυχής του αδελφού του, έτσι ώστε να υπουργηθεί σωστά το μυστήριο της μετανοίας χωρίς να αναλογιστεί καθόλου τον εαυτό του.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Ζάμπιας κ. Ιωάννου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, του Θεοφ. Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου και του οικείου Μητροπολίτου Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονυσίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε εμπνευσμένα και καρδιακά ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ενώ ακολούθησε η μεγαλοπρεπής ιερά λιτανεία του αφθάρτου σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου στους δρόμους της νήσου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.