Ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί η λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου. Η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα εορτασμού και τονίζεται ότι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Επίσης, ενημερώνει τους πιστούς για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να εισέλθουν στο Ναό για προσκύνημα.

Πρόγραμμα Τελετών Εορτής Αγίου Διονυσίου
Κατά το τριήμερο από 23 έως 26 Αυγούστου 2021 η Ζάκυνθος με κάθε επισημότητα και εναρμονιζόμενη με την Κ.Υ.Α. για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19, εορτάζει την Μετακομιδή εκ Στροφάδων του σεπτού Σκηνώματος του Προστάτη και Πολιούχου της Αγίου Διονυσίου, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Την Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, ώρα 7 το απόγευμα, θα γίνει η Κάθοδος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου από την Ιερά Μονή στον Ιερό Ναό. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει Δοξολογία με Περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ναό και στη συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός.
Την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα αρχίσει ιερά Αγρυπνία.
Το πρωί, ώρα 7.30, θα αρχίσει η Ακολουθία του Όρθρου και αμέσως μετά θα τελεσθεί το Αρχιερατικό Συλλείτουργο.
Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 το απόγευμα, θα γίνει Δέηση ενώπιον του Αγίου στα προπύλαια του Ναού. Η Λιτανεία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.
Την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ώρα 8.30 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο και στη συνέχεια, ώρα 11, η περιφορά του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου μέσα στον Ιερό Ναό και η εναπόθεσή Του στην Ιερά Λάρνακα.
Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες και Τελετές, καλούνται να παραστούν ο Λαός και οι Αρχές κατά την καθιερωμένη τάξη.
Παρακαλούνται οι ευσεβείς χριστιανοί, να τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες προφύλαξης από τον Covid-19, φορώντας ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μάσκα προσώπου, κάνοντας χρήση απολυμαντικού υγρού και τηρώντας την απόσταση του ενός και ημίσεως μέτρου μεταξύ των. Η είσοδος στον Ναό θα πραγματοποιείται ως εξής:
Από την νότια θύρα θα υπάρξει σειρά για προσκύνημα ΜΟΝΟ και υποχρεωτική έξοδος από την ίδια πύλη. Από την ράμπα ΑΜΕΑ θα υπάρχει πρόβλεψη για άτομα που θα εισέρχονται στον Ναό για εκκλησιασμό, μισή ώρα πριν την έναρξη των ιερών Ακολουθιών και μέχρι τον αριθμό των 100 ατόμων. Συστήνεται επίσης η χρήση μάσκας έξωθεν του Ναού για τους προσκυνητές και τους παρευρισκόμενους.

Παρακαλούνται, ο κ. Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου να φροντίσουν για τον σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμανιού. Επίσης ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής και ο κ. Λιμενάρχης για την τήρηση της τάξεως.
Εκκλησιαστικοί τελετάρχες ορίζονται ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικ. Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπος Κυπριώτης.

Όλες οι ακολουθίες και οι περιφορές εντός του ναού, θα μεταδοθούν σε απευθείας σύνδεση από το περιφερειακό κανάλι ΙΟΝΙΑΝ TV, καθώς και από το διαδίκτυο, προκειμένου τόσο όσοι μείνουν στο σπίτι τους, αλλά και οι απανταχού Έλληνες να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις μοναδικές στιγμές κατάνυξης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.